Velkommen til vår hjemmeside Aldeas de Aguamariana.
I det etterfølgende vil du finne de fleste opplysninger om vår leilighet.
Dersom du skulle ønske ytterligere informasjon, vær vennlig å kontakte oss på
mailadresse: vidavol@online.no eller mobiltelefon: 90 86 86 67

Forstørrelse - klikk på bildet!

...flere bilder - klikk her!
OBS! Kan ta tid å laste ned!!!

Beliggenhet

Aldeas de Agumarina ligger ca 5 mil syd for Alicante (Costa Blanca), helt nede ved havet, på et platå ca 30 m over havets overflate. Langs kanten av platået ligger en herlig promenade hvorfra en rekke trapper fører ned til sjøen. Mellom bebyggelsen og promenaden er et smalt belte av parkmessig beplantning. Og mellom promenaden og havet er et smalt naturvernområde. Det er ingen biltrafikk i området utenom adkomst til bebyggelsen (blindveg).

Vår leilighet er den tredje nærmeste mot havet i et vertikaldelt rekkehus på to etasjer orientert vinkelrett mot kystlinjen. Fra den romslige terrassen i annen etasje er det fin havutsikt.

 

Leilighetens størrelse og utrustning

Leiligheten består av en romslig stue, ca 30 m², to soverom med hvert sitt bad samt kjøkken. Utenfor kjøkkenet er en liten patio (uteplass omkranset av vegger) for vaskemaskin og klestørk. Utenfor soverommet i annen etasje er en romslig terrasse, og som nevnt foran, med utsikt til havet. Direkte i tilknytning til terrassen er et rom beregnet for lagring. Her har vi vår kontorplass med PC.

Leiligheten er komplett utstyrt; elektrisk komfyr, gass kokeplater + en el. plate, oppvaskmaskin, kjøleskap med frys samt kaffetrakter. I patioen finner du vaskemaskin og tørkemuligheter. Videre finner du radio og CD-spiller, TV (bl.a. skandinaviske kanaler så du kan følge med på sendinger hjemmefra) samt videospiller.

Du kan låne sykkel om ønskelig.

Standarden på leilighet, møbler og utrustning vil du finne svært tiltalende.

 

Garasje

En romslig, låsbar garasje i urbanisasjonens kjellerplan, hører med til leiligheten. Garasjen kan også benyttes som lagringsplass.

 

Hage

Foran leilighetens inngangsparti er en liten hage, 6 x 5 m, med palme og hekker mot naboer og vei. Her inntar vi vår frokost.

 

Svømmebasseng

Urbanisasjonen har eget svømmebasseng for beboerne beliggende i et meget tiltalende parkmessig område i sentrum av urbanisasjonen.

Utrustning: Farge TV m/ nordiske kanaler
Stereo anlegg m/CD
Vaskemaskin
  Oppvaskmaskin
Tørkeplass og -stativ
Strykejern / -brett
Støvsuger
Kaffetrakter
Aircondition inkl. oppvarming
Svømmebasseng (felles)
Sykler

Omgivelsene

Havets nærhet er noe av det vi selv setter mest pris på. Vår "urbanisasjon" ligger i den ene enden av et platå, ca 1 km. langt og ca 30 til 40 m over havets nivå. Bølgene bryter mot lavaklipper og ikke sandstrender. Vi foretrekker å foreta våre svømmeturer fra dette området. Men det er store, flotte badestrender i hver ende av platået.

Bebyggelsen er generelt trukket noe tilbake fra kanten av platået samtidig som fellesanleggene med svømmebassenger og parkmessige anlegg er plassert nærmest sjøen. Dermed dannes et åpent område mot havet. Vi vil påstå at det er et meget flott område.

Spaserveien langs kanten av platået gir flott utsikt utover havet og ned mot La Manga, ca 3 mil unna. Fra enden av platået kan man fortsette sydover, langs strendene og deretter forbi marinaen og båthavna ved Campoamor. I motsatt retning, mot nord, er det spaservei forbi stranden i bukta ved Cabo Roig og marinaen der. Herfra kan man spasere helt til Torrevieja om ønskelig. Vi foretrekker ofte å sykle, men der spaserveien nærmest er hugget inn i fjellet mot sjøen, må syklene trilles. Restauranten på pynten av Cabo Roig har en fantastisk beliggenhet for den som foretrekker havutsikt under måltidet.

 

Forretninger og restauranter

Det er både forretninger og en stor variasjon av restauranter like i nærheten, men ikke så nær at det er generende. For å komme til et større kjøpesenter må man reise ca 2 km.

 

Golf og sportsanlegg

Det er en rekke golfanlegg i området og mange golfspillere har slått seg til her. I tillegg er det en mengde golfspillere som oppsøker dette distriktet.

Vi har svømming som mosjonsidrett, og har vært faste brukere av innendørshallen i Torrevieja med 50 m svømmebasseng i vinterhalvåret (vi er pysete vedr. vanntemperatur). Det er også et innendørs 25 m basseng i området. Svømming kan anbefales for alle som føler behov for litt mosjon. Fin avspenning for kropp og sjel.

 

Solforhold

Leiligheten er syd-vest vendt. Morgenfuglene vil derfor måtte vente litt på de første solstrålene, til ca klokken ti. Midtvinters vil solen gå ned bak nabobygget ved femtiden, mens den midtsommers forsvinner ved ni-tiden.

 

Bruk av leiligheten

Vi ønsker å dele bruken av leiligheten med et rolig, ryddig og ikkerøkende par, evt. en enslig person, for at leiligheten skal være bebodd noenlunde jevnt over året. Selv ønsker vi å bruke den i perioden medio mai - ultimo juni, samt perioden september - oktober, ca 5 uker hver gang, men her kan vi være fleksible. De årlige løpende kostnadene ved leiligheten, ønsker vi en fornuftig fordeling på.


Ikke-røyking innendørs